Film film film!

Under dagens lektion har vi på bloggen samarbetat med William ur dokumentationsgruppen för att få ihop en film om vad vi i allmänhet håller på med just nu i grupperna. Vi har intervjuat både elever och lärare och filmat aktiviteten i fyra olika grupper. Nu återstår klippning och redigering av filmen sen dyker den upp här på bloggen. 
 
Snart är det kollationering vilket innebär att alla gupper visar upp vad de har åstakommit hitintills och berättar vad de ska göra härnäst. Detta kommer troligtvis filmas av dokumentationsgruppen och dyker i så fall upp här på bloggen senare! 
 
Håll er uppdaterade, trevlig helg! 
 
P.S Vi har insett att ni inte vet vilka vi som driver bloggen är, så här nedan följer en eller två vackra bilder på oss!
 
 
 
 
Rosalie och Emilia
 
 
 

Biljetter

Biljettinformation kommer snart!


Affischen är klar!

Affisch gruppen är den grupp som har funderat ut hur affischen ska se ut och sedan gjort den utifrån en idé och en skiss. De blev uppdelade i grupper och fick olika uppgifter, så som att göra loggan, flyers och att fota. De hade bestämt att använda fotografier utav tre 80-tals inspirerade modeller med en logga i neon färger. Tack till er modeller!
Dessa foton redigerades sedan ihop och sattes in på plats av Matilda och Liam där text lades till.
"Vi är den bästa gruppen", kommenterar Liam - och med all den skicklighet och tid de har lagt ner så har de gjort ett jätte bra jobb!
Nu är affischen i stort sätt klar, och så här ser den ut:
 
 
Affischen (med små redigeringar kvar)

Musikgruppen

Musikgruppen arbetar just nu med att planka låtar. De jobbar i mindre grupper inom gruppen och har ca 13 låtar men räknar med att det ska tillkomma flera senare i projektet. De jobbar med ungefär fem olika genrer. De har väldigt kul tillsammans även fast det är ganska lugnt just nu. Det största och värsta arbetet kommer fram emot slutet av projektet. 

En del av musikgruppen.

Emil och Chrille.

Gustav.

Melinda in action.

Scenografigruppen

Scenografigruppen designar och gör scenens utseende. I fredags hade scenografigruppen, som manusgruppen, en koncentrations dag, då gruppen jobbade under hela dagen.
Själv ingår jag i scenografigruppen och det vi gjorde var att börja på en modell av hur scenen ska se ut. Vi mätte ut den riktiga scenens mått och räknade om dem till rätt skala. Sedan byggde vi upp scenen av papper och annat material. På scenen ska det finnas skärmar som ska visa vart en scen utspelar sig. Dessa skärmar började vi att klippa ut, limma och rita på i fredags. Det var roligt, och faktiskt rätt så svårt att få rätt skala även på skärmarna. 
"Det var roligt att ha en heldag", säger Matilda Johansson, "man fick en inblick i hur det kommer att vara senare".
 
Matilda Johansson
 
David Hultman, Fanny Eriksson och Alexander
 
William Nordqvist

Produktivitet i manusgruppen

Manusgruppen ska skriva det manus som ska användas i teatern. De har kommit en lång bit på väg, men det finns fortfarande en hel del kvar att hitta på och skriva.
De har gjort strukturen hittills och fortsätter just nu på scenener och dialoger. Emil Pettersson, Jacob Sandell och David Petersson har mycket roligt när de skriver en dialog som ska utspela sig samtidigt som en dans. 
Emma Kruus och Malin Lindgren tycker att de har mycket att göra men att det samtidigt är mycket roligt.
Det är viktigt att få energi när man sitter och skriver manus en hel eftermiddag, därför har Eliana Eldsfors och Rebecca Blixt tagit med sig fika. De har några scener kvar att skriva, men det är full fart på kreativiteten. 
 
Eliana Eldsfors och Rebecca Blixt

Jacob Sandell, Emil Pettersson och David Petersson

Emma Kruus och Malin Lindgren


Mask och kostym

Idag har jag vart och pratat med mask och kostym gruppen som är i full gång med att måla upp kostymer, smink och planera för varje lite roll som ska stå på scenen i musikteatern. De målar upp en tanke om hur rollen ska se ut sen letar de upp plagg som kan vara användbara i slutproduktionen. 

Emelie är i full gång med att måla.


Sofia, Andrea och Love.


Alva, Lovisa och Sofie jobbar för fullt.

Love kollar gamla outfits.