Intervju med Stefan Jansson

Delar av dokumentationsgruppen har gjort en intervju (i två delar) med Stefan Jansson. I den här delen pratar vi om kulturen i Lindesberg, för att i nästa del sammankoppla det hela med det här musikteaterprojektet.

Ni har väl inte missat att Make Me Famous har en egen Youtube-kanal där alla våra filmer finns tillgängliga?



Nästa del av intervjun kommer upp under nästa vecka!

På återseende och hoppas att intervjun blir en tankeställare för alla inblandade i Lindesbergs kulturliv. Det här projektet är en viktig del i det.

//Emma

Biljettköp

Jag kan stolt meddela att biljetterna säljer som smör på Akademibokhandeln i Lindesberg. Ni som inte har möjlighet att ta er till bokhandeln kan köpa biljetter på:

http://www.biljettforum.se/teater/14025/make-me-famous/

Ni har väl förresten inte missat vilken lyxig mat som serveras vid köp av supébiljett? Maten (som tillagas och serveras av Hotell och restaurang-programmet) har tidigare år varit väldigt uppskattad så detta är något jag varmt rekommenderar. Utöver maten får man dessutom sitta på de bästa platserna.

Meny till supébiljetterna:

Räkcocktail med kuvertbröd
-o-
Oxfilé med griljerad tomat och haricots verts
-o-
Kaffe och petits fours
-oOo-

Om detta låter intressant så tveka inte utan köp biljetter idag, innan de tar slut!
 
//Emma

Teater - på riktigt

Idag spelades för första gången nästan alla scener igenom utan manus. Det här är en viktig milstolpe och det börjar synas vad det egentligen är för något vi tillsammans har skapat.

Nervositeten har börjat sprida sig bland skådespelarna men det tycker jag personligen inte är någonting negativt, snarare tvärtom. Alla har blivit mer skärpta, övar in repliker, dansar och diskuterar ivrigt kring mask och kostym. Nervositet kan ibland verka som en sporre och resultera i ett mer engagerat och livfullt arbete.

Ha ett trevligt sportlov och på återseende!
//Emma

Fixande och donande

Sminkningar utövas, scenspråk prövas, manus repeteras, låtar spelas in, programblad utvecklas och scenmaterial byggs. Vi arbetar förfullt med allt som ska vara klart till premiären.
 
I fredags fortsatte sminkningarna på skådespelarna, scenografigruppen fortsatte med att måla och fixa och musikgruppen repade låtarna. Alla hade fullt upp och mellan sina arbeten gick många skådespelare ner till aulan för repetera sina scener.
 
En reporter från tidningen ETC kom förbi och tittade på vårt arbete och ställde frågor till både elever och lärare. Inom kort kommer en artikel att finnas med i ETC om vårt stora projekt, så håll utkik!
 
Rebecca Blixt och Liam Langarap har börjat utveckla proglambladen som kommer att innehålla de namn och klasser som har varit med och skapat vår musikteater, samt alla sponsorer. Under fredagen tog de kort på grupperna som kommer att vara med på scen, så det blir lätt att se vem som spelar vilken roll.
 
Det är nu inte långt kvar till våra projektveckor, vecka 11 och 12, då vi kommer ägna alla skoldagar, och någon helg, till att arbeta med teatern. Dessa veckor är oerhört roliga men också väldigt krävande. Tills dess försöker vi hinna med så mycket som möjligt, t.ex. att hela manuset måste ha gåtts igenom, så att vi har så mycket som möjligt spikat och klart inför de långa och hårt arbetande veckorna.
 
Ha en trevlig vecka!
/Rosalie